Nevetés

 2011.11.13. 11:40

Péter szándéktalan udvariassággal állította meg egy lány ismerősét az utcán, hogyléte és holléte felől érdeklődve. Az ismerőssel sétálgató barátnő addig valahogy elkerülte a figyelmét, ám mire észlelte, túl késő volt, és benne találta magát egy helyzetben, amit mindig is szeretett volna elkerülni. A barátnő ugyanis nagyon nagy hatással volt rá, talán túlzottan is. Az ismerős szinte teljesen háttérbe szorult a beszélgetésben. Péter belül feszengett, és zavarta, hogy nem ura a helyzetnek, de az ösztönös és mélyről jövő szimpátia magával sodorta.

Amikor elköszöntek, tudta, hogy ez a felbolydultság végigkíséri majd az egész napját, ám mégis örült, hogy megszabadult, és nem kell leplezetlen rajongással beszélgetnie. Dühös volt magára, mégis utánanézett a két távolodó lánynak. A lányok meg sem fordulva egymás között beszélgettek, és hangosan felnevettek, majd beléptek az üzletbe.

Péter leszegte a fejét, mert érezte a nevetés jelentését. Ismerte ezt a nevetést, és gyűlölte. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindent.blog.hu/api/trackback/id/tr513374116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Violetta1003 2011.11.15. 09:04:03

Legalább ilyen érzés tud lenni, ha két férfi súg össze egy nő mögött. És el kell érni azt a kort, amikor valamifajta felsőbbrendűséggel tudsz büszkén vonulni az ilyenek előtt. Még ha vonz is valamelyikük... Lehetsz győztes ebben helyzetben is! Rajtad áll.

akinincs 2011.11.15. 12:38:15

@Violetta1003: és akkor ne is beszéljünk az építőmunkások bárdolatlan beszólásairól.

Violetta1003 2011.11.15. 13:35:24

@akinincs: Egyik traumatikus lánykori emlékem épp ilyen helyzetből adódott. Mármint az építőmunkások "kedves" beszólásából". Bár a mai lányok nem tudom zavarba jönnek e bármitől is... Néha csak kapkodom a fejem tőlük.
Na, jó! azért nem általánosítok.

akinincs 2011.11.15. 18:57:18

@Violetta1003:
Az, hogy a "jó nők" láttán füttyögnek, ajánlatokat tesznek, és az "alkatrészeket" minősítik, egy dolog. Csak sajnos hallottam én már rendkívül megalázó beszólásokat csúnya, nagyon kövér lányok esetében is........borzasztóan gyűlölöm ezt a primitívséget......
süti beállítások módosítása